Céghírek

 

Valahol mindenki nyertes...

Együtt könnyebb

Sun-minôsítést szerzett a Synergon. A Sun partnerei úgy juthatnak ehhez a minôsítéshez, hogy meghatározott számú munkatársuk megszerzi a Competencynek megfelelô szakmai igazolást. A Synergon a megfelelô vizsgák letételével egyelôre az 1000-es szintet mondhatja magáénak. A tôzsdére készülô cég közzétette elsô kilenc havi teljesítményadatait. Eszerint az árbevétel a tavalyi 2,9 milliárd forint után 5,8 milliárd volt, az üzemi eredmény pedig az 1997-es 215 millió forintot követôen 529 millió forint. A cég beolvasztotta szervezetébe Quality Consulting leányvállalatát, Földvári Gábor személyében új vezérigazgatót nevezett ki a Fibex élére, az Integra vezérigazgatói posztjára pedig Mogyorósi Jánost helyezték.

A Sun bejelentette új operációs rendszerét, a Solaris 7-est, amely a vállalat szakembereinek meggyôzôdése szerint elôdjénél jobban együttmûködik a PC-kel, könnyebb adminisztrációt tesz lehetôvé és „normál méretben" szuperszámítógép szintû szolgáltatásokat nyújt. A Sun pénzügyi évének elsô negyedévében 2,491 milliárd dollár árbevételt ért el, ami 19 százalékos növekedés az elôzô év azonos idôszakához képest. Az adózás utáni eredmény 197, 9 millió dollár volt, ami 21 százalékkal magasabb az elôzô pénzügyi év hasonló adatánál.

Az Alpha szerverek új családját jelentette be a Digitallal az idén egyesült Compaq. A berendezések az új 64 bites Alpha 21264 (EV6) processzorral dolgoznak, teljesítményük 2,5 szerese elôdjeikének. A Compaq fokozta az AltaVista webböngészô teljesítményét is. Az egyik újdonság a program „könyvtárosa," amely angolul feltett egyszerû kérdésekre megadja a lehetô legegyszerûbb választ. Az óriásvállalat bejelentette, hogy a harmadik negyedévben 8,8 milliárd dollár árbevételt ért el, ami 36 százalékkal haladja meg az elmúlt év hasonló idôszakának forgalmát. Az adózás utáni nyereség ebben az idôszakban 115 millió dollár volt.

Az AMD nyilvánosságra hozta új, hetedik generációs mikroprocesszorának technikai adatait. Az AMD-K7 számos ponton eltér az Intel Pentium specifikációktól és 200 megahertzes rendszerbuszt tartalmaz.

Összekapcsolták a Voyage 2000 utazási szolgáltatási rendszert az Infosys v2-es integrált vállalatirányítási rendszerrel. Az elôbbi kifejlesztôje, a FoxArt és az utóbbit forgalmazó Megatrend a megállapodástól további piaci erôsödésüket várják. A kapcsolat technikai megvalósítása azt jelenti, hogy a Voyage on-line módon átadja az adatokat az Infosys pénzügyi és fôkönyvi moduljának.

A British Airways tízezer felhasználóhoz telepít Lotus Notest. Ez az elsô lépése a 24 ezer fôs vállalat felhasználói kör új rendszerrel való ellátásnak. A cég szakemberei több konkurens csoportmunkatermék közül &endash; mint mondják &endash; a Lotus Notest tartották a legjobbnak. A 16,5 millió dolláros átalakítás során lecserélik a légitársaság teljes hardver- és szoftverállományát.

Az IBM is értékesíti a Symantec Norton AntiVirus Solutions Suite szoftvercsomagját. A terméket a világon bárhol be lehet szerezni, az október végéig megrendelt szoftvereket még az idei évben leszállítják.

A Novell bejelentette, hogy továbbfejlesztette a nagy távolságú hálózatokon és a vállalati intraneteken használható, szerveralapú információreplikálási szoftverét. A program megkönnyíti a hálózatfelügyeletet, minthogy segítségével bizonyos adatállományokat könnyen a helyi alhálózatokra lehet telepíteni, így azokat nem kell idôigényes módon, központi gépekrôl lekérni.

A Novell a Lucent Technologies-zel együttmûködésre lépett az elôbbi címtárszolgáltatása és az utóbbi Cajun P550-es kapcsolója integrálásáról, az integrációt késôbb több más termékre is kiterjesztik.

Az októberi davosi világgazdasági fórum kelet-ázsiai csúcstalálkozójának résztvevôi szintén a Novell hálózati üzenettovábbítási és munkacsoportszoftvereit használták.

Október közepén indult el teljes kapacitással Magyarországon a franchise-rendszerben mûködô General Parcel Hungary Csomag-Logisztikai Kft. tevékenysége. A német&endash;osztrák&endash;magyar vegyes vállalat belföldön 24 órán belül garantálja a csomag eljuttatását a címzetthez, de arra is van lehetôség, hogy a feladástól számított húsz napon belül a feladó által megjelölt napon kézbesítsék a pakkot. A fejlett informatikai eszköztárral felszerelt vállalkozás menet közben is mindig nyomon tudja kísérni a feladott csomagok sorsát.

Több új hálózati nyomtatót mutatott be a Kyocera. Ezek egyikét a kis hálózatokon való alkalmazásra szánják, másikát munkacsoportoknak ajánlják. Az újdonságok egyike egy sokoldalúan felszerelt színes lézernyomtató.

A Synergon az APC-vel való többéves együttmûködés eredményeként elnyerte az APC Certified Power Partner címet. Utóbbi bemutatta a Symmetria Power Array nevû, intelligens, skálázható, redundáns, könnyen menedzselhetô és szervizelhetô, nagy megbízhatóságot követelô alkalmazások védelmére a nagy teljesítményû szünetmentes tápegységet. A Synergon Informatikai Rt. is a Symmetriát választotta saját informatikai rendszerének feszültségvédelmére.

A Cisco adatot, hangot és videót integráló ötfázisú stratégiájának negyedik fázisában a többszolgáltatásos telephelyi hálózat robusztus hang- és videóátvitelt nyújt a telephelyi hálózat és a fiókhálózatok adat-infrastruktúráján. A Cisco kínálni fog hálózati alközponti képességeket is, valamint a telephelyi hálózat, a WAN és a fiókhálózatok csatlakoztathatóságának kiterjesztését, amivel lehetôvé teszi, hogy a vállalat egyetlen kommunikációs infrastruktúrát építhessen. A múlt hónapban a Cisco bejelentette, hogy meg kívánja vásárolni a Selsius Systems, Inc. vállalatot. Az e vállalatvásárlás révén megszerzett kulcsfontosságú elemekkel a Cisco a hagyományos, zárt, gyártóspecifikus alközpont helyett egy új korszak alternatíváját tudja nyújtani. A Selsius kiszolgáló alapú híváskezelô technológiái és az IP-telefonok a Cisco többszolgáltatásos hálózati infrastruktúráján méretezhetôbb, rugalmas telefónia-képességeket fognak biztosítani alacsonyabb áron.

„Alközpontjaik lecserélése, bôvítése vagy frissítése elôtt álló ügyfeleinknek új választási lehetôséget nyújtunk, a hálózati alközpontot" &endash; mondta Peter Alexander, a Cisco Systems vállalati marketingjének elnökhelyettese. A Cisco IOS 12.0 verziója már nyújtja az adat, hang és videó integrált eljuttatásához szükséges vállalati szintû QoS-mechanizmusokat.

Az Intel a vártnál jobb negyedéves pénzügyi eredményeket ért el a nemrég bejelentett adatok szerint, és újra dinamikusan nô árbevétele, valamint nyeresége. Elôzô számunkban még e mutatók stagnálásáról számoltunk be, az idôközben lezárt negyedév eredményei viszont már ismét rekordközeliek.

 

elôre, hátra, tartalom, honlap