SZÁNDÉKNYILATKOZATOT ÍRT AL az amerikai AMD és a japán Fujitsu Ltd. flashmemória-elemeket gyártó közös vállalat létrehozásáról. A cég székhelye a kaliforniai Sunnyvale-ben, japán központja pedig Tokióban lesz. A FASL LLC nevû új vállalat az AMD és a Fujitsu flashmemória-üzletágainak integrálásával jön létre, beleértve a jelenleg már mûködô Fujitsu AMD Semiconductor Limited termelô közös vállalatot is. A cég a harmadik negyedévtôl mûködik.

KÖZÖS VÁLLALKOZÁST HOZ LÉTER a 3Com a Huawei Technologies-zel. A Hongkongba telepített, elsôdleges tevékenységét Kínában folytató cég kezdetben 51 százalékban a Huawei, 49 százalékban a 3Com kezében lesz. A 3Com opciót kap arra, hogy két év múlva tulajdonrészét 51 százalékra emelje. A közös vállalatba a Huawei globális vállalati üzletágának egyes részeivel száll be, mint a mûszaki fejlesztés, a gyártás, az IP-technológiával összefüggô licencek. A 3Com 160 millió dollár készpénzzel és egy, a vállalati területhez kapcsolódó IP-technológiás licenccel járul hozzá a vállalkozás mûködéséhez.

AZ ADOBE BEJELENTETTE professzionális DVD-mûsor-készítô alkalmazását, az Adobe Encore DVD-t, amellyel az Adobe digitális video-termékcsaládot bôvíti. A programmal a profi videofilmesek, DVD-mûsor-készítôk és a független producerek összetett, többnyelvû DVD-ket készíthetnek interaktív menükkel, több audiosávval és feliratokkal.

LEÁNYVÁLLALATOT ALAPÍTOTT Szlovákiában a Synergon Informatika Rt. többségi tulajdonában álló cseh Infinity a.s. a szlovák piacon mûködô ügyfelei jobb kiszolgálása érdekében. Az Infinity tevékenységének közel 10 százalékát a szlovák piacon bonyolítja le. Az Infinity Slovakia egyelôre cseh anyavállalata szolgáltatásait és termékportfólióját kínálja, a pozsonyi székhelyû leányvállalat elsôdleges célja a Synergon-csoport szlovák piacon mûködô ügyfeleinek közvetlen és hatékony kiszolgálása.

HIVATALOS MEGÁLLAPODÁS ÍRT ALÁ a Nokia és a Beijing Just Top Network Communications Company Limited, melynek értelmében a két vállalat építi ki a pekingi kormány osztott digitális professzionális mobilrádió (PMR) kommunikációs hálózatának elsô fázisát. A hálózat a Nokia IP-gerinchálózattal rendelkezô Tetra-rendszerén alapul majd. Az osztott hálózat létrehozása a pekingi önkormányzat idei hatvan legnagyobb projektjének egyike.

A NORTEL NETWORKS HÁROMÉVES id_tartamra globális megállapodást kötött a Damovo hang-, adat- és mobilkommunikációs szolgáltatóval. Az egyezség értelmében a Damovo forgalmazhatja a Nortel Networks hang- és adatkommunikációs portfóliója elemeit vállalati megrendelôi konvergenciás megoldások iránti igényeinek kielégítése céljából.

AZ ELEKTRONIKUS DOKUMENTÁCIÓNAK köszönhetôen a Cisco az elmúlt pénzügyi évben több mint 25 millió dollárral csökkentette kiadásait a nyomtatási költségek, az anyagok, a szállítás, valamint a beszállítói kommunikáció terén és az idei évben is már további 400 ezer dollárt megtakarítás keletkezett e terület újszerû kezelése nyomán ­ közölte a környezetet is kímélô megoldásáról a cég.

SZÁZMILLIÓ DOLLÁR értékû e-learning-szerzôdést írt alá az észak-írországi Classroom 2000 (C2K) oktatási projekt technológiai infrastruktúrájának szállítására és menedzselésére a HP. A minden eddiginél több diák, tanár és adminisztrátor között kapcsolatot teremtô, 10 éves kormányzati program az általános iskolásoktól az egyetemistákig Észak-Írország valamennyi fiatalját internetcímhez juttatja, és hozzáférést biztosít számukra a C2K virtuális oktatótermeihez.

NYILVÁNTARTÁSBA VETTE a Hírközlési Felügyelet Hírközlési Területi Hivatala a MÁV Informatika Kft.-t mint minôsített hitelesítésszolgáltatót az elektronikus aláírásról szóló törvény alapján. A MÁV Informatika Kft. a második hazai ilyen szolgáltató.

BEFEJEZÔDÖTT a Magyar Külkereskedelmi Bank call centerének új, az ügyfélszolgálati munka minôségét ellenôrzô nyilvántartó és analizáló alkalmazásának fejlesztése. Az ICON Rt. által elvégzett feladat az MKB Alternatív Értékesítési Csatornák szakterületen belüli projekt része volt.

AZ EU MUNKA- ÉS SZOCIÁLIS felelôs biztosa, Anna Diamantopoulou bejelentette, hogy a Microsoftot Európa tíz legjobb munkaadója közé sorolták. Az Európai Bizottság és a Great Place to Work (GPW) Intézet elsô ízben készítette el ezt a rangsort. A GPW immár 20 éve minôsíti és rangsorolja világszerte a munkahelyeket.

A NETWORK ASSOCIATES bejelentette, hogy százmillió dollár készpénzért felvásárolta a hálózatalapú behatolásvédelmi technológiát fejlesztô IntruVert Networks-öt. A végleges megállapodás aláírásával a Network Associates a szervezetek kritikus infrastruktúráját védô, díjnyertes, valósidejû behatolásészlelô technológiát integrált portfóliójába ­ jelentette be a vásárló közleményében.