TOVÁBB ERÔSÍTI IP-PIACI jelenlétét a Vanguard Applications Ware 6.2 verzió bevezetésével a VanguardMS. A program új IP-szolgáltatásokkal, javított beszédátviteli képességekkel rendelkezik, a korábbinál nagyobb az átviteli teljesítménye és jobb az IP-szolgáltatási minôsége (QoS) ­ derül ki a cég közleményébôl.

HANGOLHATÓ LÉZERTECHNIKÁVAL mûködô transzponderkártyát mutatott be a Siemens. Az új kártya révén az optikai hordozójel hullámhossza 80 lehetséges értékbôl tetszés szerint kiválasztható, illetve beállítható. Az eddig szokásos kártyák fixen beállított hullámhosszon mûködnek. Az új Siemens-megoldás mind az üzemeltetés, mind az alkatrész-gazdálkodás tekintetében lényeges megtakarítást tesz lehetôvé a hálózat-üzemeltetôknek, mivel ugyanaz a kártya használható 80 különféle csatornára ­ jelentette be a német nagyvállalat.

AZ ASZTALI GÉPEK ALTERNATÍVÁJAKÉNT reklámozza az Acer TravelMate 530-as nagy teljesítményû, minden egyben kivitelû mobil-számítógépeinek legfrissebb kiadását. Teljes körû tárolási opciói, átfogó kapcsolódási lehetôségei, formatervezése és kényelmes elérhetôsége révén ez a számítógép rugalmas, megfelel napjaink elfoglalt szakembereinek, akik erôs számítási és grafikus teljesítményt követelnek meg, függetlenségre vágynak, továbbá széles körû dokkolóállomás-bôvítési lehetôségeket igényelnek ­ írja a cég közleményében.

A CISCO SYSTEMS MEGVÁSÁROLTA a Linksys Group-ot. A Linksys az otthoni hálózati termékek egyik vezetô gyártója, a vezetékes és vezeték nélküli termékek széles skáláját kínálja egyéni felhasználók és SOHO-ügyfelek (kis iroda / otthoni iroda) számára. A felvásárlás eredményeképpen a Cisco az otthoni és kis irodai hálózatok piacán is megjelenik, amelyek forgalma a Dell'Oro Group és a Synergy piackutató cégek felmérései szerint a 2002-es 3,7 milliárd dollárról 2006-ra várhatóan 7,5 milliárd dollárra növekszik. A akvizíció lezárultával a Linksys a Cisco részlegeként fog mûködni, termékeit továbbra is Linksys márkanév alatt értékesítik.

BIZTONSÁGI MEGOLDÁSOKAT szállít az F-Secure a Sony Ericsson P800 Smart Phone készülékhez. A szerzôdés az F-Secure FileCrypto tartalomtitkosító terméket érinti, amely a tárolt információkat védi a jogosulatlan hozzáféréstôl.

A SZERENCSEJÁTÉK RT. A HP-T választotta az országos online fogadási rendszert kiszolgáló új szerverpark szállítójának. A rendszer Magyarországon egyedülállóan összetett és speciális biztonsági, katasztrófatûrô megoldásként üzemel majd. A szerverpark clusterbe kötött szervereit és adattároló eszközeit három helyszínen helyezik el, melyekbôl az egyik egy távoli elérésû. Országosan több mint 3000 fogadóiroda fogadási tranzakcióit kezeli, és dolgozza fel online módon ez az új rendszer, melynek elemei: ES45 és DS25 AlphaServerek OpenVMS operációs rendszerrel, EVA háttértárak, üvegszálkapcsolat a site-ok között, HP Openview rendszer- és hálózatmenedzsment szoftver. A HP által szállított eszközök értéke mintegy félmilliárd forint. Az új rendszert várhatóan 2003 szeptemberében adják át.

A NETLOCK AZ ELSÔ minôsített elektronikus aláírás hitelesítés-szolgáltató.
A Hírközlési Felügyelet Hírközlési Területi Hivatala (HÍF) nyilvántartásba vette a Netlock Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft.-t. mint ­ az elektronikus aláírásról szóló törvény 2001. szeptember 1-i hatályba lépése óta elsô ­ minôsített e-aláírás-hitelesítôt. A minôsített hitelesítés-szolgáltatónak rendkívül szigorú informatika biztonsági, minôségbiztosítási és szabályozási elôírásoknak kell megfelelnie, amelyeket a HÍF a minôsítési eljárás során ellenôrzött és a késôbbiekben is felügyel.

FÉLMILLIÓ BÉTA 2 TESZELÔ ellenôrzi a Microsoft Office rendszert. A Microsoft Corporation megkezdte az új Microsoft Office beta 2 verzió félmillió példányának kiküldését. A tesztelendô verziót Microsoft ügyfelei és partnerei kapják kézhez szerte a világon.

AZ SAP ÚJ kis- és középvállalkozásoknak szánt vertikális ágazati megoldásokkal bôvíti Smart Business Solutions kínálatát. A mySAP All-in-One megoldást az Egyesült Államokban vezetik be elôször. Az SAP Smart Business Solutions megoldáscsaládhoz tartozó, új alkalmazások 2003 márciustól kaphatók a vállalat vertikális megoldásait forgalmazó viszonteladóknál.

A MOTOROLA ELNYERTE a hongkongi rendôrség 69 millió dolláros megrendelését a harmadik generációs TETRA rádiókommunikációs központi bevetésirányító rendszer kiépítésére (Command and Control Communications System, avagy CC3). Az amerikai vállalat mérnökei úgy tervezik meg a rendszert, hogy annak használatával a hongkongi rendôrség magas szinten megbízható legyen és minimálisra csökkenjen reakcióideje, megfelelve a világszerte általánosan növekvô biztonsági és adatvédelmi elvárásoknak.

AZ ORACLE TÁMOGATJA az UnitedLinuxot is. A közös terméktámogatás fejlesztésében a UnitedLinux létrehozói, a Linux vezetô vállalatai vesznek részt. Bejelentésével az Oracle megerôsíti azt a szándékát, hogy ügyfeleinek világszerte valóban feltörhetetlen Linux-platformot tegyen elérhetôvé ­ közölte a cég.

AZ SAP-T VÁLASZTOTTA a Wolverine World Wide az ellátási láncok és az ügyfélkapcsolatok kezeléséhez. A mySAP Business Suite-ot IT-platformként használják ahhoz, hogy központosítsák és racionalizálják a cég mûködését az összes márkára kiterjedôen.