MÁR KAPHATÓ a Photoshop Camera Raw és JPEG 2000 bôvítménye ­ jelentette be az Adobe Systems Incorporated. A termékkel a Photoshopból a Canon, a Fujifilm, a Minolta, a Nikon és az Olympus professzionális és középkategóriás digitális fényképezôgépeinek nyers képformátumához lehet gyorsan, egyszerûen hozzáférni ­ véli a fejlesztô. A Photoshop 7.0.1 program verzióval együttmûködô bôvítménnyel a fényképészek a digitális fényképezôgép képérzékelôje által rögzített eredeti adatokat közvetlenül módosítva állíthatják elô a képeket.

A 3COM BEJELENTETTE, hogy az amerikai tesztelô, stratégiai tanácsadó és ipari elemzô szervezet, a The Tolly Group vizsgálatai során a 3Com SuperStack 3 Switch 4924 felülmúlta a Cisco Catalyst 4006-ját és a HP Procurve 4108GL-jét a vállalati szerverfarmok és nagyteljesítményû kábelszekrény-környezetekben leginkább igényelt, nem blokkoló Layer 2 kapcsolási teljesítményben. A 3Com SuperStack 3 Switch 4924 így megkapta a "Specifikációnak megfelelô" minôsítést, amelyet a The Tolly Group kizárólag azon termékeknek ad meg, amelyek beváltják a gyártó ígéreteit, valamint garantálják a kiváló minôséget és teljesítményt a vállalati vásárlóknak.

A BOLTOKBA KERÜLT az eTrust Antivirus v7, a Computer Associates terméke. A program két keresômotorral mûködik. A META Group szerint a vírusirtók figyelmét általában a vírusok egy­három százaléka kerüli el ­ több keresômotor alkalmazása jelentôsen javítja a nagyvállalatok biztonságát, de emellett abban is segít, hogy az önmagukat sokszorosító károkozó programok ne terjedjenek át a megtámadott ügyfeleire, kereskedelmi partnereire és általában az internetre.

VEZETÉK NÉLKÜLI LAN hozzáférési pontokat adott át a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának a Nokia. Az adomány célja, hogy támogassa a Kar informatikai infrastruktúra-fejlesztését és gazdagítsa a híradástechnikai tanszék hallgatóinak gyakorlati ismereteit.

NOKIA-BERENDEZÉSEKKEL bonyolították le az elsô TETRA-hívást Bulgáriában, a határôrség hálózatában. Ez a TETRA-rendszer az elsô ilyen hálózat a Balkánon.

A HP A NAS- ÉS SAN környezetek egyesítését célzó üzleti stratégiájába illeszkedô, új fejlesztéseket mutatott be a StorageWorks hálózati háttértár-megoldások portfóliójához kapcsolódóan. A vállalat emellett arról is beszámolt, hogy kibôvíti adattárolási szolgáltatásainak és megoldásainak kínálatát.

TAVALY ERÔSÖDOTT A HP pozíciója a hazai printerpiacon. A cég éves szinten 50 százalékot meghaladó mértékben tudta növelni eladásait lézernyomtatók terén, ami elsôsorban az év végén kiugróan jól teljesítô személyilézer-családnak (1000-es sorozat) tudható be. Ennek oka, hogy a kisvállalkozások végre nem a beszerzési ár szempontjából kedvezô, ugyanakkor kevéssé tûrôképes tintasugaras modelleket preferálták vásárlásaiknál, hanem az ugyancsak megengedhetô árú, irodai munkára tervezett lézermodelleket. Abszolút számokban ez azt jelenti, hogy több mint 40 ezer HP-lézernyomtató talált gazdára.
Továbbra is a tintasugaras nyomtatók alkotják a nyomtatópiac legnagyobb szegmensét, 70 százalékot meghaladó mértékben. Ebben a szegmensben is a piacot meghaladó mértékben 58 százalékra nôtt a HP részesedése és fennállása során elôször elérte a több, mint 100 ezer eladott DeskJet-et.
Stagnál a mártix nyomtatók eladása, amelyek így folyamatosan egyre kisebb szeletet képvisel nyomtatópiaci tortából.

A SCALA AZ ASCENTTEL KÖTÖTT partneri megállapodás értelmében integrált CRM-rendszert kínál ügyfeleinek. A megállapodás lehetôvé teszi a Scala partnereinek és vásárlóinak, hogy egy olyan teljesen integrált vállalati megoldás elônyeit élvezhessék, amely az Ascent ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) alkalmazásait egyesíti a Scala kollaboratív ügyviteli (ERP) platformjával ­ közölte a cég. Az integrált megoldást már több mint 20 közös ügyfél használja.

AZ INTEL MEGNYITOTTA az Intel Research Cambridge laboratóriumot, amelyben az Intel-kutatók és az egyetemi dolgozók együtt dolgoznak nyílt kutatási projekteken, hogy felgyorsítsák a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciáját. Az Intel Research Cambridge speciálisan az új hálózatkezelô rendszerekre és szoftverfejlesztési technológiákra fog koncentrálni újfajta elosztott rendszerek kialakítása érdekében ­ közölte az amerikai chipóriás.

PERT INDÍTOTT A CISCO SYTEMS a kínai Huawei Technologies és leányvállalatai ­ a Huawei America és a FutureWei Technologies ­ ellen a Cisco szellemi tulajdonának illegális másolása miatt. A Cisco keresetében azt állítja, hogy a Huawei törvénytelen módon másolta és jogellenesen használta a Cisco IOS szoftverét ­ többek között a forráskódokat ­, a Cisco dokumentációit és egyéb jogvédett anyagait, valamint megsértett számos Cisco-szabadalmat. A Cisco jogorvoslatot kér, hogy megakadályozhassa szellemi tulajdonának jogellenes használatát, és kártérítést követel a Huawei illegális tevékenységébôl származó károkért. A Cisco egy angliai Huawei-disztribútort, a Spot Distributiont tevékenységének felhagyására kért fel amiatt, hogy a Cisco szellemi tulajdonát másoló Huawei-termékeket forgalmazza.

A SIMENS MOBILE A SAP globális CRM-megoldását használja a helyi marketingkampányokhoz. Az SAP AG és a Siemens Information and Communication Mobile (Siemens mobile) bejelentették, hogy a Siemens mobile a mySAP™ Customer Relationship Management (mySAP CRM) rendszerét fogja használni globális marketingtevékenységeihez. A Siemens mobile a végfelhasználókat megcélzó marketingkampányok eredményességét kívánja javítani az eszközzel, amely lehetôvé teszi, hogy mindegyikükhöz saját nyelvükön szóljon a cég.

CHICHAGÓBAN MUTATTA BE AZ SAP AG speciális megoldását az ipari gép- és alkatrészgyártás komplex szükségleteinek kielégítésére. A mySAP Industrial Machinery & Components (mySAP IM&C) a gyártó üzemektôl az adminisztratív egységekig valamennyi terület üzleti folyamatait egységes, integrált megoldásként támogatja.

A SAMSUNG BEJELENTETTE, hogy DDR400 memóriája teljesítette az Intel Springdale rendszertesztjét és 100 százalékban megfelel az Intel specifikációknak. A Samsung nagy sebességû, dupla sávszélességû DDR400 SDRAM terméke már tömeggyártásban készül, nagy mennyiségben és költséghatékony módon áll rendelkezésre, így biztosítja az Intel Springdale lapkakészlet teljesítményének kihasználásához szükséges fejlett memóriák ellátását ­ közölte a dél-koreai gyártó.

 

AZ IVSZ ÁTADTA az idei évtôl ­ a szövetség néhai elnökének tiszteletére, a tragikus körülmények között elhunyt Synergon-vezetôrôl elnvezett ­ Gyurós Tibor Díj ­ Az Év Informatikai Menedzsere Díjjal együtt járó, fémbe vésett oklevelet Vityi Péternek, a Microsotf Magyarország Kft. ügyvezetô igazgatójnak. Az Év Fiatal Informatikai Menedzsere ­ 2002 címet dr. Czinege László, a Hewlett-Packard Magyarország Kft. divízióigazgatója nyerte el.

TAVALY A MONTA TR. TOVÁBB FOLYTATTA a 2001-ben elkezdett szerkezetátalakítását, melynek eredményeképpen a Montana Csoport forgalmán belül 2002-ben 48 százalékot képviselt a szolgáltatások aránya. A cég stratégiájának megfelelôen továbbra is a magas hozzáadott értékû tevékenységeit erôsíti.

 

A HP ADATTÁROLÁSI CSEREAKCIÓT indít az EMEA-régióban. A program azokat az ügyfeleket veszi célba, akik épp háttértár-infrastruktúrájuk konszolidálására készülnek, vagy megoldásukat frissítve szeretnének áttérni az ágazat legfejlettebb nyílt háttértár-virtualizációs technológiáját képviselô HP StorageWorks EVA (Enterprise Virtual Array) rendszerre.

DISZTRIBÚTORI MEGÁLLAPODÁST kötött a Trend Micro Inc. és a 2F 2000 Kft. Az együttmûködés aláírásával a Trend Micro megtette az elsô lépést, hogy Magyarországon is kiépüljön az a Value Added viszonteladói hálózat, amelyen keresztül ­ az európai értékesítési program keretében ­ hazánkban is elérhetôvé válik a szerveroldali vírusvédelem e megoldása.

MÁR KAPHATÓ a Logitech Cordless Controller játékirányítója a Microsoft Xbox videojáték rendszerhez. Az eszköz a 2.4 GHz vezeték nélküli rádiótechnológia segítségével gyors reagálást tesz lehetôvé a játékosok számára, ugyanakkor az eredeti Microsoft Xbox játékirányítójához képest ugyanazt a teljes funkcionalitást nyújtja.