Információtechnológia

HP újdonságok

Nyomtassunk szebben színesben

Új termékportfóliója kialakításának jegyében immár a HP Magyarországgal is aláírta stratégiai együttmûködési megállapodását a Matáv. A megállapodás értelmében a HP teljes termékportfóliója elérhetô lesz a Matáv Üzleti Megoldások Üzletágának kereskedelmi hálózatán keresztül. Az együttmûködéssel a HP könnyebben juthat el a hazai középvállalkozásokhoz és a dinamikusan fejlôdô, feltörekvô kisvállalatokhoz. A HP és a Matáv között létrejött kiemelt partneri viszony mindkét fél számára rendkívüli elônyökkel jár. Az együttmûködési megállapodás garanciát biztosít arra, hogy a HP Magyarország több évre visszanyúló tapasztalata és a már vizsgázott termékelemek, beépülve a Matáv által kínált egyes megoldáscsomagokba hatékonyan támogassák az alkalmazók üzletmenetét.
A Matáv olyan nagyságrendû (több ezres) ügyféladatbázissal rendelkezik az említett üzleti szegmensben, melynek segítségével a HP még sikeresebben tudja eljuttatni termékeit a megcélzott vásárlói körhöz.
A Matáv által kínált új megoldáscsomagok moduláris felépítésüknek, azaz a részmegoldások önálló mûködésképességének köszönhetôen lehetôséget kínálnak az ütemezett megvalósításra és az egyedi, cégre szabott alkalmazások összeállítására is. Az új komplex megoldások további elônye, hogy egyetlen "kézbôl", a Matávtól rendelhetik meg az ügyfelek az informatikai és telekommunikációs megoldásokat. .

Prémium fotónyomtató
Nem tétlenkedik a HP a tintasugaras fotónyomtatók terén sem, nemrégiben dobták piacra a Photosmart 7960-as típust, melynek különlegessége a nyolcfestékes nyomtatási technológia. Az általában használatos tintasugaras, fotóminôségû nyomtatásra is képes nyomtatók a négy alapszínt használják (kék, bíbor, sárga és fekete).
A HP Photosmart 7960 a HP Photoret Pro precíziós technológiát alkalmazza. A HP Photoret Pro precíziós technológia rendkívüli színválasztéka az új HP 59 szürke fotó tintapatronnak köszönhetô. Ez a patron két szürke színárnyalatot és egy új, különleges összetételû fotófekete tintát tartalmaz. A HP 58 fotópatronnal és a HP 57 háromszínû patronnal együtt használva az új HP 59 szürke fotópatron nyolcra növeli a nyomtatás során felhasználható színek számát. A csomagban szállított HP 56 fekete patronnal éles fekete szövegnyomatok és egyéb dokumentumok készíthetôk normál papírra.
A nyolcfestékes nyomtatás mellett a HP Photoret Pro precíziós technológia simább színátmeneteket biztosít az egyes tónusok között, és szinte teljesen eltünteti a képek szemcsésségét.
A HP Photosmart 7960 felhasználói közvetlenül ­ PC közbeiktatása nélkül ­ nyomtathatják ki digitális fényképezôgépük felvételeit. A fotókat a printer Compact Flash, MultiMedia, Secure Digital, Smart Media, Sony Memory Stick és xD-Picture Card formátumokat befogadó memóriakártya csatlakozónyílásán keresztül tudják a rendszerbe olvasni. A 6,3 cm képátlójú színes LCD-kijelzô funkcióit használva nyomtatás elôtt egyszerûen megtekinthetik, szerkeszthetik és "vörösszem-mentesíthetik" a felvételeket.
A külön megvásárolható, opcionális kétoldalas nyomtatási kiegészítô telepítése esetén a HP Photosmart 7960 felhasználója kétoldalas dokumentumokat is nyomtathat. Az eszköz mûködése így lesz maximálisan sokoldalú és költséghatékony. A PC- és Mac-rendszerû számítógépekkel egyaránt kompatíbilis HP Photosmart 7960 nagyjából bruttó 95 ezer forintos ajánlott végfelhasználói áron kapható.

Olcsóbb színesedô lézerek
Az irodai nyomtatás terén tapasztalható trend, hogy egyre több vállalkozás használ színes (lézer)nyomtatót mindennapi munkája, üzletmenete, hivatalos levelezése és belsô dokumentumkezelése során. A trend annak is köszönhetô, hogy a színes nyomtatás eszközei, köztük a színes lézernyomtatók egyre megbízhatóbbak, egyre nagyobb teljesítményûek és persze egyre olcsóbbak. A HP nemrégiben két olyan új lézernyomtatót dobott a piacra, amellyel ezt a trendet kívánja erôsíteni és üzletileg meglovagolni.
A HP Color LaserJet 3500 és a HP Color LaserJet 3700 típusokkal bôvülô lézernyomtató kínálattal a kifejezetten a kisvállalkozások számára kifejlesztett két termék a kimagasló termelékenységet és megbízhatóságot ötvözi az elérhetô árral. A kis munkacsoportok immár kihasználhatják az elérhetô árú színes nyomtatás lehetôségét, és a fekete-fehér nyomtatásra jellemzô egyszerûséggel és sebességgel készíthetnek élénk színû nyomtatványokat. A bekapcsolás után azonnal üzemképes HP Instant-On fúvókák és a HP LaserJet nyomtatási technológia által biztosított sebesség (a HP Color LaserJet 3500 típusnál ez percenként 12 oldal, a HP Color LaserJet 3700 esetében pedig percenként 16 oldal) jóvoltából semmilyen kompromisszumot nem kell kötni a teljesítménnyel kapcsolatban.
A HP Color LaserJet 3500 egy Windows és Macintosh környezetben mûködô gazdagép-alapú nyomtató, míg a HP Color LaserJet 3700 egy Page Description Language (PDL, oldalleíró nyelv) szabványra épülô nyomtató, amely az összes elterjedt operációs rendszert támogatja és postscript nyomtatásra is képes. A két új nyomtató decembertôl nettó 250 ezer forintos induló végfelhasználói ártól kapható.