Információtechnológia

A Matáv is partnerül választotta

Egy jól csengô név Tajvanról

Egy évvel a gyártói képviselet megnyitása után a D-Link hazai leányvállalata jelentôs sikerekrôl számolhat be. Nemrégiben írtak alá partneri szerzôdést a Matávval. Ennek hátterében részben a D-Link termékeinek jó minôsége, részben a Matáv Üzleti Megoldások Üzletágának kibôvülô portfóliója áll. (Lásd errôl interjúnkat Tankó Zoltán vezérigazgató-helyettessel.) A D-Linkkel kötött megállapodás is ezt a portfólió bôvülést támogatja korszerû IT megoldások és eszközök Matáv kínálatba való beemelésével. Az elsô körben a Matáv az Albacomp-pal, az Avayá-val, a Cisco-val, a D-Link-kel, a HP-vel, az IBM-mel és a Microsoft-tal köt megállapodást.
A D-Link Európában több országban is figyelemre méltó partnerszerzôdéseket birtokol. Így például a Deutsche Telekommal is kötöttek hasonló megállapodást, és az 1987-ben Tajvanon alapított gyártó európai expanziója jegyében Svájcban és Ausztriában is hasonló együttmûködést kezdtek az ottani távközlési szolgáltatókkal. Tárgyalásokat folytatnak a cseh és lengyel szolgáltatókkal is.
A D-Link fô tevékenységi köre és termékeinek fókusza is a hálózati eszközökre és azok kommunikációjára irányul. A termékskála széles: switch-ek, vezeték nélküli hálózati eszközök, hálózati adapterek, nyomtató szerverek, média konverterek és USB perifériák egyaránt szerepelnek a kínálatban. A kommunikációs eszközök területén teljes palettát kínálnak, hiszen analóg, ISDN és ADSL modemek; internet gateway-ek, routerek, tûzfalak, hot-spot eszközök egyaránt megtalálhatóak a kínálatban.
A cég termékportfóliója abból a szempontból is figyelemre méltó, hogy nemcsak az üzleti szektor, hanem a lakossági és a SOHO piacra is jó minôségû és elérhetô árú eszközöket kínálnak. A hálózati kommunikációban kiemelten fontos a biztonság, ennek jegyében a D-Link már az egyszerû SOHO eszközeibe is beépíti az alapszintû hardveres tûzfalat, a csomagszûrést, így az otthoni és kisirodai felhasználók is biztonságosan használhatják az internetet.