TÖBB MINT EZER koktélrecept leírását, találhatjuk meg rengeteg fényképpel és a koktélokhoz, italokhoz kapcsolódó információkkal a koktélokkal foglalkozó www.koktelok.hu website-on. Összeállíthatjuk a kiválasztott receptekhez tartozó bevásárlási listát és a listán lévô italokat az online-italáruházban meg is rendelhetjük. A webhelyen megismerhetjük a koktélokat alkotó italokat, a koktélok típusait és elkészítésük módjait.

TÁMOGATJA A COMPUTER ASSOCIATES az Intel újonnan bevezetett Centrino mobiltechnológiáját. Unicenter, eTrust és BrightStor termékcsaládja révén a CA menedzsment, biztonsági és adatmentô képességekkel ruházza fel a Centrino-alapú eszközöket.

EGYÜTTMÛKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST kötött a Synergon Informatika Rt. és az SAP Hungary Kft. a kis- és középvállalatoknak kialakított Kulcsr@kész SAP szoftver bevezetésére és támogatására.

MIKÖZBEN A MOBILTELEFONOK világpiacán 6 százalékos növekedést regisztráltak, a Siemens Mobile növekedése 16,3 százalékos volt ­ közölte a német nagyvállalat. A 2002-es naptári évben a Siemens az értékesített készülékek alapján 8,2 százalékos piaci részesedést ért el az eladott 34,6 millió készülékkel, míg 2001-ben a 29,8 millió értékesített darabbal még csak 7,4 százalékos részesedést mondhatott magáénak.

A SAP AG BEMUTATTA "Adapt or Die" címû új vállalatirányítási szakkönyvét. A mû arra keres választ, miként segítheti hozzá az adaptív üzleti mûködés alapelveinek alkalmazása a vállalatokat gazdasági teljesítményük javításához. Az új könyv szerzôje Claus Heinrich, az SAP igazgatótanácsának tagja, aki kiemelt szerepet játszott a vállalat ellátásilánc-kezelô megoldások globális értékesítésében.

A BIOMETRIAI ADATOKAT Smart Card (intelligens kártya) technológiával egyesítô megoldást kínál a Sun Microsystems, az AC Technology és a Cross Match Technologies. Az AC Technology "BiObex" biológiai azonosítást felismerô szoftverébôl, a Cross Match Technologies "Verifier E" ujjlenyomat-olvasójából és a Sun Microsystems úgynevezett vékonykliens asztali munkaállomásaiból álló rendszer az elsô olyan, törvényszéki elôírásoknak is megfelelô, biometriai-alapú, hitelesítési megoldás, amely megfelel az FBI NIST (National Institute of Standards and Technology) elôírásainak.

IDÉN JELENTÔSEN NÔHET a kereslet a digitális fényképezôgépek iránt, számításaink szerint az év végén a korábbi 5 százalék helyett már a lakosság legalább 15 százaléka ilyen kamerát használ emlékei megörökítésére ­ közölte Kovács Ildikó, a Hewlett-Packard Magyarország (HP) termékmarketing-vezetôje. Kovács úgy véli, igazán tömegcikké most kezd válni a digitális kamera: míg korábban fôleg a technikai újdonságok iránt fogékonyak vásároltak ilyen gépet, addig most már egyre többen érdeklôdnek iránta, nem utolsósorban azért, mert 2002 második felében nagyot zuhant a gépek ára, s ez a folyamat, ha nem is akkora lendülettel, de a választék jelentôs bôvülésével együtt azóta is tart.

BEJELENTETTE az F-Secure Corporation az F-Secure Mobile Filter termékét, amely a világ elsô tartalombiztonsági megoldása vezeték nélküli letöltôrendszerekhez. A termék tartalomszûrési lehetôséget biztosít a szolgáltatóknak a kártékony szoftverek és inkompatibilis Java-alkalmazások kiszûrésére, még mielôtt azok letöltôdnének a mobiltelefonokra. A megoldás a szûrési feltételek automatikus frissítésének szolgáltatását is tartalmazza. Emellett a szolgáltató rugalmasan definiálhat szabályokat a nem kívánt tartalom blokkolásához.

KÓKA JÁNOS lett az Informatikai Vállalkozások Szövetségének újonnan megválasztott elnöke. Alelnökké választották Dr. Beck Györgyöt, Jen Istvánt, Dr. Kürti Sándort és Dr. Reszler Ákost, elnökségi taggá pedig Galló Gyulát, Dr.Hutter Ottót, Mezriczky Lászlót, Solt Gézát, Szekfû Balázst, Szittya Tamást és Vaspál Vilmost .

A VILÁGON AZ ELSÔK KÖZÖTT március 15-tôl mindhárom magyarországi GSM-szolgáltató ügyfelei szabadon, bármely más hazai mobilhálózatba küldhetnek telefonról telefonra fényképeket és hangokat tartalmazó MMS-üzeneteket. A három mobilcég az MMS-központok összekapcsolásával a multimédiás üzenetküldés gyorsuló elterjedésére számít.

MEGJELENT A MCAFEE VirusScan Enterprise 7.0-s verziója. A szoftver új, "féregirtó" (Worm Killer) funkciója vírusok, trójaiak, férgek után keres a memóriában szükség szerint vagy elôre beállított idôpontokban. Felkutatja és eltávolítja a memóriát önmaguk terjesztésre felhasználó kártevôket, amilyen például a CodeRed és a Slammer.

A 3COM BEJELENTETTE CommWorks üzletága bizonyos javainak eladását a UTStarcomnak, 100 millió dollár készpénzért. A megállapodásra még vonatkozhatnak lezáró módosítások. A tranzakció részeként a 3Com fenntartja minden, az UTStarcomnak átadott szabadalom és szellemi termék licencjogát.

KIBÔVÍTETTE A MOTOROLA Jersey Állam Tetra-rendszerét,, amelyet immár Jersey Állam öt közbiztonsági szerve is használ közös kommunikációs rendszerként. A digitális hálózat korábban az egyes szerveken belüli kommunikációt szolgálta, mára a hálózatokat összekapcsolták, így az öt szervezet a képes a segítségével összehangolni tevékenységét.

HÁROM GIGAHERTZNÉL GYORSABB Xeon processzorokat mutatott be az Intel. A vállalat bejelentette továbbá, hogy az egész világon több mint 9000 vállalat értékesít Intel Xeon processzor alapú komponenseket vagy rendszereket.
A 3,06 gigahertzes Intel Xeon processzor egy 512 kilobájtos második szintû cache-t és egy 533 megahertzes rendszersínt tartalmaz, a 3 gigahertzes Intel Xeon processzor pedig 512 kilobájtos második szintû cache-t és 400 megahertzes rendszersínt tartalmaz.

A BUDAPESTI XI. KERÜLETI önkormányzat a Westellel kötött, 3 évre szóló megállapodás értelmében ezentúl a legnagyobb mobilcég szolgáltatásait veszi igénybe. A késôbbiekben a Mobil Iroda szolgáltatással belföldön és külföldön, a nap 24 órájában bárhonnan elérhetôk lesznek a Microsoft Exchange vállalati levelezô- és csoportmunka rendszer adatai is.